Vitaal Breda brengt Sociale Sportschool naar de stad

Stichting Vitaal Breda heeft de ambitie om in 2025 Breda de vitaalste gemeente van Nederland te maken. Een stad waar je gezond en met plezier opgroeit, woont, werkt, sport en oud wordt. Inwoners zitten lekker in hun vel en voelen zich fit en gezond. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Een leefstijl waarbij men voldoende beweegt en gezond eet. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor de ouderen in Breda en is daarom ook de reden om het project de Sociale sportschool naar Breda te halen.

In eerste instantie zet Vitaal Breda zich in voor vitaliteitsprojecten binnen het bedrijfsleven gericht op een gezonde werkvloer. Stichting Vitaal Breda is een samenwerkingsverband en netwerk van zelfstandige professionals, ondernemers en andere organisaties die staan voor een vitaal Breda met gezonde inwoners en werknemers

Vitaliteitsmodel
Basis van alle producten en diensten van Vitaal Breda zijn gelieerd aan het Vitaliteitsmodel naar de stad. Bedrijven staan automatisch een bijdrage af van iedere investering in projecten en of diensten van Vitaal Breda. Bedrijven combineren hiermee duurzame inzetbaarheid op de werkvloer en samenwerking met de versterking van een gezonde en vitale stad. Vitaal Breda wil hiermee collectief lokale initiatieven in de stad en of wijken ondersteunen/ opzetten en zo een bijdrage leveren aan de gezondheid en leefstijl van inwoners.

Sociale Sportschool

De Sociale Sportschool combineert een serieuze work-out met een sociale component: sporters gaan met ouderen in een rolstoel of met een rollator samen op bootcamp. Rolstoelen worden als fitnessapparaten gebruikt. De oefeningen zijn voor de sporters fysiek uitdagend. Ze worden aangemoedigd en ondersteund door de ouderen die naar vermogen gelijktijdig lichte oefeningen doen.

De Sociale Sportschool is succesvol gestart in ’s-Hertogenbosch en uitgegroeid tot een landelijk platform waar zorgen welzijnsorganisaties, sportclubs en trainers zich bij aan kunnen sluiten. Samen zorgen zij voor een structureel bootcamp aanbod voor ouderen en sporters.

Iedereen kan meedoen!

We zijn op zoek naar zorgorganisaties, bedrijven, studenten, sportscholen en sportclubs, welke zich bij dit maatschappelijk project willen gaan aansluiten. Ben jij een sporter, mantelzorger of werk je bij een maatschappelijk verantwoord bedrijf en wil je een bijdrage leveren om Breda de vitaalste gemeente van Nederland te maken, neem dan contact op met Stichting Vitaal Breda; info@vitaalbreda.com 06-50511806. De eerste Sociale Sportschool gaat van start tijdens de eerste editie van FestiVitaalBreda in de laatste week van september 2019.

Ik wil meer weten over de Sociale Sportschool