Terugblik: Gezonde werkvloer Breda

Dat vitaliteit letterlijk en figuurlijk leeft in JOGG-gemeente Breda, bleek wel op donderdag 25 oktober tijdens de inspiratiesessie ‘Gezonde Werkvloer: vitale werkgevers en werknemers in Breda ’. Ruim 170 vertegenwoordigers van het lokale bedrijfsleven, de sportwereld, de voedingsbranche, gemeente en maatschappelijke organisaties laten zich - te gast bij softwarebedrijf CM - die namiddag in een enthousiaste sfeer inspireren, doen ideeën op, delen kennis en wisselen tips en ervaringen uit over vitaliteit op de werkvloer en duurzame inzetbaarheid.


Terugkoppeling Vitaal Breda naar bedrijven en aanbieders

Nogmaals dank dat u aanwezig was op het event De Gezonde Werkvloer van 25 oktober jl. Hopelijk heeft u veel inspiratie opgedaan en bent u al aan de slag gegaan met een eerste stap. Wellicht kunt u nog wat inspiratie gebruiken: Hieronder de informatie zoals we 25 oktober in onze presentatie hebben aangegeven. Download hieronder de presentatie


Vitaliteitsscan

Gezonde doelen stellen begint met inzicht. Onze partner ONVZ helpt u graag op weg met de vitaliteitsscan (VSCAN).

Bedrijven die investeren in de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers ervaren niet alleen minder verzuim, maar ook meer werkplezier, tevreden klanten en betere dienstverlening. De VSCAN geeft u inzicht in de vitaliteit van uw organisatie en in mogelijke verbeterpunten.

Omdat u heeft deelgenomen aan het symposium "De Gezonde Werkvloer" wordt u deze aangeboden door onze partner ONVZ. Vul de gehele scan in samen met een aantal collega's van uw organisatie en ontvang direct inzicht. Vitaal Breda en ONVZ nemen daarna contact met u op voor advies. Samen gaan we onderzoeken wat goed en beter kan en waar we aandacht op kunnen focussen. Een eerste gesprek om daarna aan de slag te gaan met een "Gezonde werkvloer.Nederlanders brengen gemiddeld 8,7 uur per dag zittend door. Dit verhoogt de kans op het ontwikkelen van bijvoorbeeld hart- en vaatziektes en diabetes. Ook lopen we een groter risico op een depressie of burn-out. Bewegen kan deze risico’s tegengaan. Want de toekomst is niet rooskleurig: als we niet in beweging komen, heeft 62% van de volwassen Nederlanders in 2040 overgewicht. Verontrustende cijfers. Maar er is gelukkig ook goed nieuws! Met kleine stapjes kunnen we namelijk samen grote veranderingen teweegbrengen. En technologie en gamification spelen hierbij een cruciale rol…

Daarom heeft onze partner Its My Life™ een ecosysteem ontworpen waaraan íedereen kan en mag meedoen. In dit ecosysteem verdien je Fitcoins® door meer te bewegen (regelmatig beweegmomentjes, vaker lopen en meer fietsen) en deze Fitcoins® kun je volgens besteden aan (lokale) gezonde producten en diensten. Denk hierbij aan sportscholen, winkels met gezonde producten, yogaclubs, zwembaden, gewichtsconsulenten, wellnesscentra, etc. Zo vergroten we de opmerkzaamheid en maken gezond kiezen makkelijk en leuk.


30 dagen gratis proberen


Een dynamische werkplek stimuleert beweging en daarmee de doorbloeding. Je wordt productiever, creatiever en minder vermoeid. Eerst proberen? Maak dan gebruik van onze 30 dagen gratis proefplaatsing! Health2Work helpt door deskundig en persoonlijk advies het voorkomen én het oplossen van fysieke gezondheidsklachten.


ESF subsidie Duurzame inzetbaarheid

Onze partner De Breed & Partners heeft speciaal een factsheet opgesteld voor mogelijkheden tot subsidie voor een "Gezonde werkvloer". Deze subsidie steunt initiatieven ter bevordering van duurzame inzetbaarheid. Duurzaam inzetbaar zijnwerknemers die nu en in de toekomst gezond, gemotiveerd, competent en productief aan het werk kunnen. De subsidie bedraagt maximaal50% van de subsidiabelekosten met een maximum van€ 12.500. De Breed & Partners zijn intermediair in subsidieverwerving en innovatiefinanciering en werken al enige tijd samen met Stichting Vitaal Breda. De activiteiten van Vitaal Breda sluiten aan deze subsidieregeling. De Breed & Partners verzorgt de subsidieaanvraag voor de opdrachtgever en ontzorgen Vitaal Breda en zijn opdrachtgever bij het gehele subsidietraject (van begin tot eind).