Partner uitgelichtVitaal Breda werkt al een tijdje samen met Doornbos Arbeid.

Doornbos Arbeid houdt zich bezig met alle facetten van arbeidsfysiotherapie. Hierdoor zijn zij in staat om een breed scala van diensten aan te bieden. Op basis van uw verhaal wordt er een plan op maat voorgesteld, zodat u en uw medewerkers optimaal geholpen kunnen worden.

Lees meer

Don’t WEIGHT………..START NOW!

Don’t WEIGHT………..START NOW!Don't WEIGHT en Vitaal Breda zijn enige tijd geleden al een samenwerking met elkaar aangegaan. We vertellen graag kort iets over onze samenwerking en de expertise van Don't WEIGHT.

Lees meer

Golfpark de Haenen nieuwe partner Vitaal Breda

De Haenen is onbetwist de meest afwisselende golfbaan van Brabant. Het geaccidenteerde terrein met zijn fraaie doglegs, lastige bunkers en altijd verraderlijke vijvers en poelen is een aantrekkelijke test voor golfers van elk niveau. Golfpark De Haenen is een openbaar landgoed. Het kunstpark, de mooie landschappen en de rijke historie maken ons golfpark uniek. Door onze prachtige locatie en uitstekende (golf)faciliteiten weten vele golfers en bedrijven uit heel Nederland de weg naar De Haenen te vinden. Ook Vitaal Breda heeft de weg naar De Haenen gevonden. De Haenen is meer dan een golfpark en daarom hebben Vitaal Breda en golfpark De Haenen de handen ineen geslagen. "Een unieke plek met fantastische faciliteiten waar men lekker sportief bezig kan zijn in de buitenlucht, gezellig een hapje eten en elkaar ontmoeten. De brasserie, de medewerkers en de gastvrije sfeer zorgen ervoor dat mensen hier graag komen lunchen, borrelen of dineren", aldus manager Rieks Lambers.

Samen met Vitaal Breda worden er naast de golfactiviteiten, ontmoetingen met inwoners uit Teteringen georganiseerd, welke te maken hebben met een actieve leefstijl, gezondheid. De Haenen faciliteert en Vitaal Breda gaat samen met haar partners diverse programma's draaien gericht op het bedrijfsleven en inwoners rondom het park. Op 28 maart starten we met een eerste inspiratiesessie voor alle inwoners uit Teteringen. In samenwerking met partners wordt er een programma aangeboden om aan de slag te gaan met je eigen vitaliteit en gezondheid. Via diverse workshops en (beweeg)activiteiten worden mensen letterlijk in beweging gebracht. Binnenkort hier meer over!

Vitaal Breda is wederom blij om een nieuwe partner als De Haenen aan zich te binden. We kijken uit naar een mooie samenwerking

Meer informatie over De Haenen klik hier

Lees meer

De Beweegfabriek gaat ook voor een gezond en vitaal Breda

Vitaal Breda en de Beweegfabriek hebben de krachten gebundeld en gaan nauw samenwerken aan een gezonde en vitale stad. Vitaal Breda werkt al nauw samen met diverse partners in de stad, maar is blij om de expertise van de Beweegfabriek toe te voegen aan haar netwerk. " Met Jolinda Glaudemans en haar team van de Beweegfabriek wordt er nog meer toegevoegde waarde gecreeerd om inwoners van de stad Breda gezonder en vitaler te maken", aldus Marcel de Visser van Vitaal Breda. De Beweegfabriek geeft trainingen en advies, coacht en of behandelt de individu, afdeling of bedrijf waar toepassen van vitaliteit, leefstijl en gezond bewegen centraal staat. 
Jolinda is coach, trainer, adviseur en docent evenals oefentherapeut Mensendieck en slaapoefentherapeut. Een veelzijdig persoon, enthousiast, vooruitstrevend, loyaal en als ondernemer een pionier en vindingrijke creator. Haar specialisme is functionele toepasbaarheid van gezond bewegen. " In de jaren heb ik dit aangevuld met kennis en ervaring over de rol van ontspanning en rust en hoe dit daadwerkelijk te bereiken in het dagelijks leven. Daarnaast heb ik mij verdiept in het belang van gezond eten. Ik kies samen met jou de meest passende manier om te werken aan jouw wensen en doelen. Ik coach je om dit daadwerkelijk toe te passen in jouw dagelijks leven".

Samen aan de slag!

De eerste plannen zijn gesmeed om aan de slag te gaan met het project DeWijkTelt. Er wordt binnenkort met andere partners een gezamenlijk programma gepresenteerd om heel gericht en op een laagdrempelige manier aan de slag te gaan met vitaliteit in de wijk. Er is gekozen om te starten in Teteringen op een mooie unieke locatie; Golfpark de Haenen. 
Vitaal Breda is trots om een nieuwe partner als de Beweegfabriek aan zich te binden en we kijken uit naar een mooie samenwerking!

Meer informatie over de beweegfabriek klik hier

Lees meer

Collectief stimuleert gezonder zitgedrag met Fitcoins

Health2work, Its My Life, Merin, Nationale Nederlanden, ONVZ, SAP Nederland, Stichting Vitaal Breda en Viteau hebben zich verenigd in een collectief dat de strijd aangaat met ongezond zitgedrag op kantoor.


Lang zitten (sedentair gedrag) kan leiden tot vroegtijdig overlijden. Daarnaast is lang zitten geassocieerd met een 112% grotere kans op het ontwikkelen van diabetes type 2 en 147% meer kans op hart- en vaatziekten (bron:TNO). Ook heeft TNO aanwijzingen gevonden dat lang zitten kan leiden tot depressies, verschillende vormen van kanker en klachten aan het bewegingsapparaat. Vooral werk is een belangrijke oorzaak van sedentair gedrag waardoor TNO spreekt over een ‘nieuw arbeidsrisico’. De bedrijven willen met de inzet van zogeheten ‘Fitcoins’ gezonder gedrag stimuleren.


Het doel is ambitieus: in 2025 moet het zitgedrag zijn afgenomen tot 4 uur per dag. De bedrijven geven niet alleen het goede voorbeeld aan de eigen medewerkers, maar promoten de aanpak ook onder klanten en relaties uit het netwerk.


Meetbare effecten

Het collectief wil zijn activiteiten meetbaar maken. Daarvoor hebben SAP, Expertum Consulting en Its My Life een innovatief health-platform ontwikkeld. Deelnemers hebben hiermee inzicht in hun gezondheid en zitgedrag en zien hun ontwikkelingen op dit gebied. De technologie verzamelt data via Internet of Things. Privacy en veiligheid worden daarbij maximaal gewaarborgd.


Bedrijven kunnen het platform onder meer inzetten om elkaar uit te dagen om meer op kantoor te bewegen en daarmee het zitgedrag te reduceren. Actieve kantoorwerkers verdienen Fitcoins als beloning voor gezond gedrag, waarmee zij hun digitale wallet voortdurend kunnen aanvullen.


Inwisselen voor gezonde producten

Zij kunnen deze Fitcoins vervolgens inwisselen voor gezonde producten, diensten en activiteiten die door werkgevers, aanbieders of partners worden ingebracht. Denk hierbij aan de toegang tot het zwembad, deelname aan een yogales of recepten en ingrediënten voor een gezonde maaltijd. Hierdoor ontstaat een zelfvoorzienend ecosysteem dat gezond gedrag stimuleert en tegelijkertijd waarde creëert.


Award leidt tot bezieling

“Wij zijn in 2015 al een samenwerking aangegaan met vitaliteitsbureau Its My Life”, zegt Patrick van Deven, Vice President & Managing Director van SAP Nederland. “We hebben onder meer bewustwordingscampagnes ingezet, hulpmiddelen en apparaten aangeschaft, ergonomische aanpassingen op de werkplek aangebracht, workshops gehouden over voeding, stress en slaap en persoonlijk gezondheidsadvies gegeven.”


“Het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk heeft deze inspanningen in 2017 zelfs beloond met de EU Model of Good Practice Award. Deze beloning heeft ons geïnspireerd om ook bij klanten en relaties aandacht te gaan besteden aan dit onderwerp. Zo hopen wij dat Nederlandse werknemers ook op kantoor gezonder gaan leven”, aldus Van Deven.

Lees meer