Marcel Balm aanwezig op bijeenkomst netwerk vitale aanbieders

Op woensdag 12 februari is er weer een netwerkbijeenkomst voor het netwerk vitale aanbieders Breda. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op het onderwerp gedragsverandering. We hebben hiervoor Marcel Balm uitgenodigd om als expert hier dieper op in te gaan. "Marcel Balm heeft een achtergrond als oefentherapeut (paramedisch beroep) en bewegingswetenschapper. In 2000 verscheen zijn boek "Gezond bewegen kun je leren" met een gedragsmodel dat bekend staat als het gedragsmodel Balm.

Zie b.v.

https://www.toolshero.nl/verandermanagement/gedragsverandering-model-balm/

Het model Balm helpt om individuen te begeleiden bij een gedragsverandering. De afgelopen jaren heeft hij samen met zijn zoon Rutger Balm vanuit de gedragspsychologie gewerkt aan een ander model en bijpassende methodiek. Die methodiek stimuleert de ontwikkeling van zelfmanagement. Dat helpt mensen veranderingen te realiseren in hun eigen leven. Op 12 februari bespreekt Marcel Balm met u de gebruiksmogelijkheden van de modellen en de methodiek.

Hij attendeert u ook op andere nuttige modellen en methodieken voor gedragsverandering."

Wil je meer weten over het netwerk vitale aanbieders, stuur dan een mail naar info@vitaalbreda.com

Lees meer

Positieve Gezondheid als meettype in het vitaliteitsplatform Vitaal Breda

Ga aan de slag met Positieve Gezondheid in de zes dimensies en breng in kaart hoe jij jouw gezondheid ervaart. Per slot van rekening is ziek zijn meer dan het medische deel. Wat is voor jou belangrijk in het leven? Want precies dat maakt jou sterk! Tijdens de test beantwoord je in totaal 42 vragen over verschillende onderwerpen. Na afloop krijg je een overzicht van je persoonlijke score welke gemakkelijk in het vitaliteitsplatform te plaatsen is.

Lees meer

Medmij label

MedMij is dé Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen jou en zorgprofessionals. Deze uitwisseling vindt plaats via een PGO, een persoonlijke gezondheidsomgeving. Met een PGO kan je jouw gezondheidsgegevens op één plek inzien, beheren en delen. Zo worden veranderingen in je gezondheid beter zichtbaar en de gevolgen van bepaalde (be)handelingen duidelijker. Dat geeft rust en regie

Lees meer

Van pilot naar wetenschappelijk onderbouwd programma

Afgelopen jaar heeft Vitaal Breda met Beweego en diverse partners de pilot gedraaid BelcrumTelt. Wat begon als een idee om diverse leefstijlprogramma's zoals het COOL project naast elkaar te leggen met andere initiatieven in de stad Breda, is nu een wetenschappelijk onderbouwd programma wat werkt. Mensen zijn door deelname vitaler en gezonder gaan leven en het programma draagt bij aan een positieve mindset.

Lees meer

Ook Optisport kiest voor een Vitaal Breda

Optisport de marktleider op het gebied van exploitatie in sport & leisure gaat de samenwerking aan met Stichting Vitaal Breda. Samenwerken aan projecten op het gebied van vitaliteit en gezondheid voor het bedrijfsleven en inwoners van Breda

Lees meer