Partner in beeld: Vitalgene

VITALITEIT
PERSOONLIJK EN WETENSCHAPPELIJK BENADERD


Wie zich gezond en vitaal voelt, kan productiever en creatiever werken. Inzicht in je DNA kan je helpen je vitaliteit te verhogen! Ben je je bewust van de natuurlijke werking van je lichaam vanuit je DNA, dan kun je je leefstijl hierop aanpassen. VitalGene richt zich op vitaliteit van medewerkers.

Niets spreekt zo tot de verbeelding als ons DNA, DeoxyriboNucleid Acid. Deze minuscule helix bevat de unieke code van ons leven. Wist je dat menselijk DNA voor 99,9% overeenkomt? Toch zijn we uniek door de resterende 0,1%. Ga maar na, we hebben tien vingers, twee oren, maar we zien dat sommige mensen van nature sneller last hebben van overgewicht dan anderen. Ook niet iedereen is uitzonderlijk goed in een bepaalde sport. De een gaat na één kop koffie 's avonds al een slapeloze nacht tegemoet, terwijl de ander hier helemaal niet gevoelig voor is. Onze genen bepalen in grote mate onze gezondheid en vitaliteit!

Onze stofwisseling wordt voor een gedeelte bepaald door onze genen. Dat betekent dat ieder individu anders op voeding reageert. De wijze waarop ons lichaam vetten, eiwitten, koolhydraten, vitaminen en mineralen opneemt, is voor een gedeelte afhankelijk van ons genetisch profiel. Naast ons genetische profiel spelen omgevingsfactoren en sociale factoren een rol. Door middel van de nieuwste technologieën en wetenschappelijke inzichten geeft Vitalgene deelnemers persoonlijke adviezen op het gebied van voeding, beweging en leefstijl.  

Wilt u meer weten over DNA onderzoek voor uw medewerkers of interesse in duurzame inzetbaarheid of gezonde werkvloer, neem dan contact met ons op via info@vitaalbreda.com