Missie en Visie

In 2025 is Breda de vitaalste gemeente van Nederland, dat is waar we voor gaan. Een stad waar je gezond en met plezier opgroeit, woont, werkt, sport en oud wordt. Inwoners zitten lekker in hun vel en voelen zich fit en gezond. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Een leefstijl waarbij men voldoende beweegt en gezond eet. Hoe gaan we dit bereiken? Door dingen te gaan doen! Samenwerken in een netwerk van zelfstandige professionals, ondernemers en organisaties met ieder zijn of haar eigen specialisme. Wat ons bindt? Met veel passie en plezier mensen helpen vitaler te leven.

Algemene doelstelling

Het ondersteunen van de inwoners van Breda bij het versterken, vergroten en vermeerderen van hun vitaliteit en gezondheid in algemene zin.

Mission statement
Samenwerken aan een gezonde en vitale stad

Visie
Vitaal Breda wil een praktische bijdrage leveren aan gezonde en vitale burgers in Breda. Wij zien gerichte interventies op het gebied van gedragsverandering als basis om mensen bewust te maken van hun eigen gedrag en leefstijl.
Het leveren van een bijdrage aan de stad Breda is verweven in het DNA van Vitaal Breda.

Het Vitaliteitsmodel staat hierin centraal; Iedere investering moet naast het 'gewone' rendement, ook een concrete sociale winst voor de stad opleveren.

De waarden die ons kenmerken
1 We zijn ondernemend:
2 We doen het samen:
3 We doen het met plezier:
4 We zijn solide:

Als Vitaal Breda hebben we een maatschappelijke missie: Impact First
We willen met onze bedrijfsactiviteiten een bijdrage leveren aan een maatschappelijk uitdaging en positieve effecten voor de inwoners van Breda bereiken: een maatschappelijke meerwaarde creëren.

"Samenwerken aan een vitale en gezonde stad"